Владислав Николов: С изграждането на АМ „Хемус” ще се открият нови перспективи за региона

/ ГЕРБ
„Очаквано, заместник-министър Нанков, към Вас са отправени огромните очаквания на Северозапада, останал до скоро в страни от темповете на ускорено развитие на Южна България.

Николай Нанков: През 2021 г. ще бъде готова АМ "Хемус" до разклона за Плевен и Ловеч

С изграждането на АМ „Хемус”, безспорно, ще се открият нови перспективи за региона и в това са инвестирани надеждите на хората”, каза Владислав Николов, народен представител от ГЕРБ по време на откриването на срещата на зам. Министър Николай Нанков в Плевен в рамките на гражданския диалог по въпросите на регионалното развитие "Европа в нашия дом", организиран от ГЕРБ-Плевен.

Той определи „Хемус” като  най-големия успех за 2018 година на премиера Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов, който „осигури финансирането на АМ Хемус до Велико Търново”.

ГЕРБ

Общата стойност на осигурените средства в област Плевен, от средата 2017 до момента, възлиза на 27 млн. лв. от които 11 млн. лв. са средства от националния бюджет, като това включва изграждане и ремонти на пътища с дължина 22 километра; 16 млн. лв. са европейски средства, като се рехабилитират пътища с дължина 21 километра, стана ясно по време на форума. Със средства от ОП „Региони в растеж“ на територията на област Плевен са сключени общо 24 договора на стойност 82 млн. лв.

nan
gerb

„2021 година АМ Хемус до Плевен ще бъде факт. На 80% сме готови с физическото изпълнение на участъка от АМ „Хемус” - от Ябланица до пътен възел „Боаза”, до разклона за Тетевен. Ангажиментът, който сме поели, е 7-8 месеца предсрочно да сме готови и да го въведем в експлоатация.

Другата седмица стартиране със строителството на останалите 56 километра поетапно, знаете там имаме готови технически проекти имаме готови и вече отчуждени терени.”, каза още заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

 „Трябва в срок 2021 година, колкото и оптимистично да звучи, да имаме околовръстно на Плевен, за да можем да избегнем бъдеща тапа от над 2000 товарни автомобила в центъра на града.

Да задръстим града с 2000 тира на денонощие, не бихме си го позволили. Хубаво е че имаме изготвено понастоящем предпроектно проучване. Това обсъждахме с областния управител Мирослав Петров и народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева преди малко. До 40 дена изготвяме заданието и възлагаме 2 процедури – подробния устройствен парцерален план, съответно за трасетата, и разбира се, разширения идеен проект, за да изберем, след като бъде подложен на обществено обсъждане, кой вариант да изберем за околовръстно на Плевен.

АМ "Хемус": 7 месеца по-рано изготвят техническите проекти между Боаза и разклона Плевен-Ловеч

Разширеният идеен проект ще даде остойностяване и най-ефективният и оптимален вариант”, каза заместник-министър Николай Нанков. Той определи „Хемус” като  най-големия успех за 2018 година на премиера Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов, който „осигури финансирането на АМ Хемус до Велико Търново”.

Форумът, който се проведе днес в зала „Плевен” на областна администрация събра народни представители от ГЕРБ – Владислав Николов и Ралица Добрева, областния управител Мирослав Петров, представители на местната власт в област Плевен, председателят на общинската структура на ГЕРБ  Петя Василева, представители на сектор строителство, пътна и ВиК инфраструктура, на бизнеса, спортната общественост и граждани.

В изказването си при откриване на форума народният представител Владислав Николов отбеляза, че чрез гражданските диалози, които ГЕРБ организира в цялата страна по въпросите на регионалното развитие и образованието, се дава възможност систематизирано да бъде показан на обществото обема работа, която е свършило правителството, ръководено от премиера Борисов в цялата страна и в нашия регион.

„Интересът към темата за регионалното развитие е наистина голям и най-важното в случая, че проблемите и въпросите, които ще бъдат поставени, ще намерят своя пряк адресат в лицето на заместник-министър Нанков.

Този непосредствен диалог, наред с актуалната информация, която днес ще получим в рамките на форума, са гаранция за резултатността на гражданския диалог „Европа в нашия дом”, каза областният управител Мирослав Петров.

ГЕРБ

По време на гражданския диалог заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отговори на конкретни въпроси, поставени от присъстващите в залата, касаещи пътната инфраструктура в област Плевен, ТОЛ системата, електронните винетки, ВиК инфраструктурата и други. „Пътищата в Плевенска област не са в това състояние от 5 или 10 години. Говорим за пътища, които се са пипани поне 40-50 години.”, каза Нанков.

„Знаете каква политика стартирахме преди 2 години с толтаксите. Колкото и да са критикувани, те ще влязат в сила следващата година и благодарение на тях ще имаме повече средства за ремонт на второкласни и третокласни пътища”, каза Нанков.

Георги Терзийски: Близо 7 млрд. лв. ще се инвестират в пътната инфраструктура на Северна България

„Някои от ремонтите, които ще правим тази година по третокласни пътища задължително Кнежа –Селановци-Оряхово, задължително Сомовит, където хората с право протестират. Но ако използваме  жаргона на политиканстването щяхме да си прехвърляме топката.

Ние най-доброто - търсим трайно и устойчиво решение. Именно по линия на толтаксите, по-добра поддържка, повече ресурс, по-ефективното му разходване и не по 1000 километра на годишна база, а по 2500-3000 километра рехабилитация на пътища”, обобщи заместник-министър Николай Нанков.