Веселин Плачков участва в среща в чест на Апостола в НУХр.Ботев
Веселин Плачков участва в среща в чест на Апостола в НУХр.Ботев / archive.dariknews

В знак на почит към Апостола на свободата Васил Левски, на 19 февруари 2014 година учениците от Начално училище „Христо Ботев” – Плевен ще проведат среща разговор с актьора Веселин Плачков и историка Димитър Руски на тема "Каквото съм правил - в полза народу е".

Актьорът Веселин Плачков, който превъплъщава Апостола в снимките за филма на Максим Генчев „Васил Левски”, ще сподели какво е усещането да се играе живота и смъртта на един национален герой, а Димитър Руски ще представи исторически документи и публикации на съвременници и изследователи на делото на Апостола, в които се споменава за основаването на първата Вътрешна революционна организация в града ни.

Учениците ще разкажат, какво са научили за живота и делото на Васил Левски и ще подредят изложба от рисунки. На информационното табло във фоайето на училището ще се представи презентация по темата, а в знак на признателност към делото на Апостола, най-големите ученици в училището – четвъртокласниците, ще поднесат цветя пред паметника на Васил Левски в Плевен.