Великденски послания подготвиха малките Колорит-чета
Великденски послания подготвиха малките Колорит-чета / netinfo

Изложба “Великденски послания” са подготвили децата от арт школа “Колорит” с ръководител Майя Ананиева, в която ще покажат най-новата си колекция от творби. Зрителите ще могат да видят невероятно красивите рисунки върху стъкло, сътворени от малките художници, вдъхновени от приказните багри на пролетта и настроението на предстоящите Великденски празници.

Произведенията ще бъдат Великденски подарък за семействата на децата с послания “Светлината на Христовото Възкресение да озари всяко сърце”. Това е 118-тата самостоятелна изложба на школата.

На откриването на изложбата на 15 април от 17.30 часа в Общинска галерия Къщата на художниците, тържествено ще бъдат връчени 63 престижни международни награди, пристигнали от конкурси в Япония, Русия и Германия. Това са Златен приз от световния конкурс за детска рисунка в Токио – Япония, два Златни приза “Златна хортензия” в Нарита – Япония, 10 лауреатски награди от Новосибирск –Русия, две лауреатски награди от Москва, 7 специални приза от Шведт – Германия и 41 сертификата за високи постижения от Нарита, Москва и Новосибирск.