/ Николай Колев
В Плевен Георг Спартански води в резултатите от балотажа според междинно преброяване на гласовете от 112 протоколи на СИК (66,67% от всички секции). Това съобщи за БТА Ярослав Димитров - председател на Общинската избирателна комисия.
 
За независимия кандидат за кмет на община Плевен Георг Спартански са дали вота си 53,32% от гласувалите - 14 647 гласа, а за Мирослав Петров - кандидат на ГЕРБ, 44,61% или 12 253 гласа.
 
По-рано днес, водачът в днешната изборна надпревара Спартански, заяви пред репортери, че е гласувал за почтеността в политиката, за предвидимостта и прозрачността, за професионализма. Той изтъкна, че е против нечистоплътните практики, против корпоративния вот и бандитското купуване на гласове, а е за това България като европейска държава - равностоен и равноправен член на Европейския съюз, да върви напред.

По думите му невалидните гласове и купеният вот се увеличават - не намаляват, и това е проблем на държавата. Хората се отвращават от такава политика и това обяснява защо не гласуват, отбеляза той.
БТА