В Левски отбелязват рождението на Парцалев с фестивал
В Левски отбелязват рождението на Парцалев с фестивал / netinfo
Фестивал на изкуствата „Георги Парцалев” организират в Община Левски на 16 и 17 юни. Родният град на големия български комик за четвърта поредна година отбелязва рождения ден на Парцалев - 16 юни. В рамките на двата дни там ще гостуват изявени творци, изпълнители и артисти.

На 16 юни от 17.00 ч. в къща-музей „Г. Парцалев” ще гостува „Домът на хумора и сатирата” Габрово. Гостите ще представят колекция от своя златен фонд и карикатури на проф Доньо Донев, представени от негов ученик, роден в Левски. В същия ден от 18.00 ч. е творческата среща с Петър и Андрей Слабакови - ”За приятеля и човека Георги Парцалев”.

Ще бъде показано и видео-интервю с актрисата Цветана Гълъбова. От 19.00 ч. Драматичен театър Пловдив ще представи театралния хит на сезона ”Възгледите на един народен учител за българския фолклор” - авторски спектакъл на Камен Донев.

На 17 юни фестивалната програма продължава с премиера на книгата на Тодор Тотев ”Незрими далечини”, която е с начален час 17.00 ч. За 19.00 ч. е предвиден музикалният спектакъл „Царицата на чардаша” от Имре Калман на Драматично-музикален театър ”Константин Кисимов” Велико Търново.