Удължиха режима на водата в някои селища
Удължиха режима на водата в някои селища / archiv.DarikNews

От 1 октомври, ВиК - Плевен удължи времето в което няма да има вода в някои селища край Плевен. От 14:00 до 17:00 часа през деня и от 22:30 до 5:30 в нощните часове, без вода ще останат селищата: Къшин, Брестовец, Тодорово, Ясен, Долна Митрополия, Тръстеник, Биволаре, Опанец, Буковлък и Победа.

Това се налага поради изключително ниските, почти равни на нула количества вода, които постъпват от Основна водоснабдителна система "Черни Осъм" във водопреносната мрежа, както и намалялото водоподаване от Вододайна зона "Биволаре". За това от 1 октомври се удължава режимното водоснабдяване на населени места от група "Плевен".
На този етап за град Плевен остава въведият режим - от 00:00 до 5:00 часа.

От ВиК - Плевен се извиняват за създаденото неудобство през съботния ден, когато вследствие на авария на довеждащ водопровод от Вододайна зона "Вит" и спиране в същия ден на водоподаването от Основна водоснабдителна група "Черни Осъм", доведе до невъзможност да бъде пусната водата в уречения час за квартал "Дружба", "за което отново поднасяме нашите извинения и ви уверяваме, че правим всичко възможно да не се допускат подобни ситуации", уверяват от ВиК.