Удостоиха историка Младен Стоянов с почетната значка на Ловеч
Удостоиха историка Младен Стоянов с почетната значка на Ловеч / obshtina.lovech

Историкът Младен Стоянов бе удостоен с почетната значка на община Ловеч за принос в проучването и популяризирането на живота и делото на Апостола на българската свобода Васил Левски, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Отличието му връчи лично кметът Минчо Казанджиев, който му пожела да не спира да задава въпроси и да търси истината.

Младен Стоянов е работил като археолог в Историческия музей в Ловеч, бил е уредник в Къкринското ханче. Автор е на книгите „Христо Иванов - Големия. Личност и дело", „История с аромат на вино", „Масонството, Българската революция и Левски". Написал е над 200 статии в областта на историята, археологията, литературата и политиката. В книгата си „Левски - история и манипулации" изследва някои пренебрегвани или тенденциозно разглеждани страни от революционната дейност на Апостола. Стреми се да изобличи неистините и манипулациите с делото и заветите на великия българин. Поставя и въпроса за църквата и тезите „за" и „против" канонизирането на Апостола.

Самият Стоянов в деня на 178-годишнината от рождението на Левски, благодарейки за наградата си, заяви: Апостола е мъжът на 20 век!