ski
ski / netinfo
На проведеното този понеделник финално междуучилищно състезание по програма „Научи се да караш ски“ на ски-зона Беклемето, при момичетата се класираха: на първо място със златен медал Кремена Георгиева от НУ „Отец  Паисий“, на второ място със сребърен медал – Лора Бейкова от СУ „Стоян Заимов“ и на трето място с бронзов медал Сияна Блажева от ОУ „Св.Кл. Охридски“.
 
При момчетата класацията доби следния вид: първо място и златен медал за Мариян Романов от НУ „Отец Паисий“, второ място и сребро за Калоян Владимиров също от НУ „Отец Паисий“ и трето място с бронз за Дан Миронов от ОУ „Св.Кл. Охридски“. Всички медалисти получиха също тениски с логото на ски-училище СИМА и грамоти. Класиралите се на първо място Кремена Георгиева и Мариян Романов от НУ „Отец Паисий“ печелят голямата награда 4-дневен лагер в Банско и ще представят Плевен на състезанието по ски, което ще се проведе там и ще има национален характер.

ski
otec paisij

С това състезание ще се финализира програмата по проект „Научи се да караш ски, сезон 2016-2017“ на Министерството младежта и спорта, Българската федерация по ски и с подкрепата на Министерството на образованието и науката. За трета поредна година програмата за ски-зона Беклемето се провежда с ученици от първи до четвърти клас на плевенските училища и доказва своята ефективност.
 
Тази година призьорите получиха наградите си лично от Атанас Кършев – Главен експерт на ММСпорта за област Плевен и Ловеч, който бе удовлетворен от резултатите. Постиженията на децата са успех не само на добрата организация и натрупан опит, но и на работата на скиучителите Станислав Дачев, Белла Хитрова, Илиан Камачаров.

Всички награди са осигурени от Ски-училище СИМА, като освен наградите за призьорите, имаше допълнителни поощрения за класиралите се на четвърто, пето и шесто място при момичетата и при момчетата, а те са съответно Ивелина Миленова, Миглена Георгиева Преслава Георгиева, Георги Цветанов, Мартин Георгиев и Александър Чорбаджиев. Тези ученици бяха наградени с чаша с логото на училището. Талон с право за ползване на ски-влека в ски-зона Беклемето за един ден до края на този сезон или през следващия получиха всички 29 участници в състезанието.