Товарна кола изгоря, шофьорът е пострадал
Товарна кола изгоря, шофьорът е пострадал / netinfo

Товарен автомобил „МАН” и превозваните в него 8 000 разглобени газови уредби са изгорели на кръстовище в Койнаре, съобщават от пресцентъра на плевенската дирекция на МВР. В опитите да погасява пожара е пострадал водачът на автомобила – 35-годишен мъж от Перник.

Сигнал за произшествието е получен на 5 ноември в 5.39 часа в Районната противопожарна служба в Червен бряг. След огледите е установено, че товарният автомобил се е движил по околовръстния път, когато се е запалила дясната задна гума. Шофьорът е пропътувал близо два километра без да забележи аварията. По време на движението блокираната гума се е самозапалила от триенето с асфалта, високата температура е подпалила брезента и тогава мъжът е забелязал пожара. Тогава той спрял авариралия „МАН” на кръстовище в Койнаре. Докато чакал пожарникарите, шофьорът опитал да угаси пламъците и получил изгаряния от първа и втора степен по ръцете.

До идването на огнеборците е унищожен автомобила и товара - 6 палети и 362 кашона с компоненти за газови уредби, собственост на русенска фирма. Общата стойност на щетите е 185 000 евро. Причината за произшествието е техническа неизправност.

Установено е, че 35-годишният шофьор има в кръвта си 0.9 промила алкохолна концентрация, взета му е и кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.