cvetja
cvetja / obshtina love4
Съставиха акт на възрастна гражданка, която е късала декоративните цветя на мост в Ловеч, информират от пресцентъра на общината. Граждани са сигнализирали за нарушението до общинския отдел „Контрол и сигурност“. Съобщили са, че в неделя към 12.30 ч. тя скуби цветя от саксиите на пешеходния мост в центъра на града и ги товари на количка. Мобилната група веднага се е задействала и е заловила нарушителката на моста срещу пл. „Екзарх Йосиф I“.

При последвалата проверка жената скрила имената си и обиждала служителите. Наложило се да се извикат униформени полицаи, които установили, че бабата е с инициали П.Д.Д., на 92 години е и живее във „Вароша”. След това служителите на „Контрол и сигурност“ съставили акт за установяване на административно нарушение (АУАН). Глобата за унищожаване на зелени площи и цветни лехи е от 100 до 500 лева.
Това е трети случай на заловен унищожител на цветя на този мост. Другите две посегателства станаха през пролетта на 2016 г., когато други двама граждани беряха от декоративните цветя.
От община Ловеч предупреждават, че към нарушителите незабавно ще се вземат съответните мерки.