Специални медали получиха производители на домашно вино от Червен бряг
Специални медали получиха производители на домашно вино от Червен бряг / cherven.bryag

"Ахмак лозе копае - юнак вино пие" бяха именувани медалите за победителите в надпреварата за най-добро домашно вино в Червен бряг. Рекорден брой винопроизводители се включиха в тазгодишното издание на конкурса, организиран от НЧ „Н.Й.Вапцаров 1908" с подкрепата на Община Червен бряг.

Компетентно жури - технолози от Винарска изба „Букет Телиш", почетният председател, Митко Макавеев, инж. Цветан Цветанов и председателят на Читалището, Христо Ангелов, имаха нелеката задача да изберат най-добрите сред представените 43 червени и 22 бели вина.

Честта да връчи наградите на победителите тази година се падна на председателя на ОбС инж. Георги Георгиев.

„Здраве, берекет и пълни бъчви" пожела г-н Георгиев, връчвайки медалите и грамотите на отличените винопроизводители.

При белите вина журито присъди първо място на Стефан Андров Младенов, на второ място в тази категория се нареди един от редовните участници и доказан майстор на бели вина - Любослав Лаков, а трети само с 0,07 точки след него беше Начо Христов Рашев.

При червените вина, макар и на трето място, наградата отиде при една дама - преподавателят по физическо възпитание Вергиния Дамянова, на второ място журито отреди виното на Петко Василев Йотов. А за «Цар на лозята» бе провъзгласен Цанко Василев Банов. Престрашил се да се включи за първи път в конкурса, г-н Банов не скри радостта от това, че усилията му при отглеждане на гроздето и превръщането му в последствие в чудодейната напитка не са отишли напразно.

Специални медали получиха производители на домашно вино от Червен бряг
netinfo

Със зарезанско настроение и руйно вино продължи веселбата, в която се включиха и самодейни състави и изпълнители от читалището.