Служители на ОЗ Съдебна охрана спасиха живота на задържан
Служители на ОЗ Съдебна охрана спасиха живота на задържан / dariknews.archive

На 8 декември 2016 г. Валентин Колачев и Николай Вълов - младши инспектори при Областно звено „Съдебна охрана" - гр. Плевен оказали неотложна медицинска помощ на задържания Емил И., който получил епилептичен припадък в помещението за временен престой и изолация в Съдебната палата в гр. Плевен

По време на дежурството си, двамата служители забелязали, че задържаният Емил И. е паднал на пода в помещението и останалите задържани се били събрали около него. Колачев и Вълов реагирали незабавно като влезли в отделението и установили, че задържаният си е глътнал езика. Незабавно отворили устата му с една лъжица и освободили дихателните му пътища. През това време другите дежурни служители извикали екип на Спешна помощ. Със своевременната си и адекватна намеса, младши инспектор Валентин Колачев и младши инспектор Николай Вълов на практика са спасили живота на задържания.

Емил И. е задържан по досъдебно производство на Окръжна прокуратура - гр. Плевен за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК - държане на наркотични вещества с цел разпространение. Той бил приведен от ареста в помещението за временен престой и изолация в Съдебната палата за разглеждане на внесеното от Окръжна прокуратура - гр. Плевен искане за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража". Искането на прокуратурата е било уважено от Окръжен съд - гр. Плевен.

За своята бърза и адекватна реакция младши инспектор Валентин Колачев и младши инспектор Николай Вълов са наградени с „Писмена похвала" със Заповед на Началника на Областно звено Охрана - гр. Плевен гл. инспектор Радослав Младенов. От страна на Окръжна прокуратура - гр. Плевен ще бъде изпратено Благодарствено писмо до Главния директор на Главна дирекция „Охрана" при Министерство на правосъдието.