nora ra6eva
nora ra6eva / pleven 21
Състезателката на СКШ "Плевен XXI" Нора Рашева спечели първото място при момичетата до 10 години с резултат 7 точки от 9 възможни в първенството, което се проведе в Мюрек - Австрия от 1 до 9-ти август в 4 възрастови групи - до 8, 10, 12 и до 14 години.
В групата до 10 години участваха общо 20 момичета и момчета от 9 страни от ЕС. Нора победи в 5 от партиите си и 4 завърши наравно. Така без загубена среща тя изпревари убедително шахматистките на Естония и Франция, като е в призовата тройка и в класирането при момчетата.

nora ra6eva
pleven 21

В останалите 3 групи представянето на българските състезатели е следното: до 8 години Данаил Попзафиров е втори със 7,5 точки, до 12 години Есат Рамаданов е пети с 5,5 точки и до 14 години другата плевенска шахматистка Ева Русева е втора с 4,5 точки.

От ръководството на клуба изказват благодарности към Васил Антонов, управител на хотел Ростов, който финансира участието на Нора Рашева за първенството в Австрия и към майката на Нора - Десислава Петрова, която я придружаваше на това състезание.
През ноември тази година предстои участие на Нора в Световно първенство в Испания.