Румен Петков: Субсидиите за земеделие да се разпределят по-справедливо
Румен Петков: Субсидиите за земеделие да се разпределят по-справедливо / abv.pleven

Малките населени места са важни за нас, за АБВ няма малки и големи общини, всички са важни. Това каза са среща с жителите на село Ясен водачът на листата на АБВ за 15-ти МИР Плевен Румен Петков. „Не може едно село като Ясен да има проблеми с канализацията. Това е грижа на управляващите", заяви Петков. Той отбеляза и друг проблем на селото - липсата на църква.  „И двата ви проблема са свързани с липсата на адекватна регионална политика.

„Регионалната политика не е само  метрото в София, не са магистралите. Една от причините за трагедиите с наводненията е липсата на регионална политика. Регионалната политика е изграждането на инфраструктура по селата, изграждане на детските градини, на училища", заяви водачът на листата на АБВ Румен Петков.

"Виждате разликата между Северна и Южна България - в Южна България се концентрираха много средства, Северна България остана назад. Какво може да се направи? Правителството на България трябва да преосмисли ресурса, който се разпределя в земеделието. Повече от 95 процента от парите по евроинструментите отиват в6 процента от хората, които се занимават с обработка на земята. Това не е нормално, като структура на земеделско производство сме най-зле в Европа. След като изнасяме цялото си зърно навън, това означава, че нямаме преработваща промишленост, нямаме хранително-вкусова промишленост, а това означава, че нямаме краен продукт.

Начинът на разпределението на средствата трябва да гарантира тома, че малките и средни производители ще имат достъп до тях. АБВ е за справедливо разпределение на средствата, така че те да бъдат достъпни до малкия и среден производител", каза Румен Петков.

АБВ е ЗА изграждането на „АЕЦ - Белене". „Не го казвам като дъвка или като предизборно говорене. Една от причините да напусна БСП е именно лъжата за Белене. „АЕЦ - Белене" е проект, който може да сработи утре. И ако ние не започнем строителството на Белене утре, ще станем пазар освен за плодове и зеленчуци, и за ел.енергия.Белене означава 10 хиляди работни места,  друга инфраструктура, поредица предприятия в региона, работи и гаранция за развитието на Северна България", заяви Петков. Пред хората той каза, че АБВ е за намаляване с три пъти на партийните субсидии. „Ние искаме това, за да може да бъде намалена политическата спекула. Едните казват - ние ще построим църква с партийната субсидия, другите казват - ще  помогнем на Мизия с партийната субсидия. Това просто е лицемерие. Предотвратяването на бедствия и аварии и справянето с тях е въпрос на държавна политика. Другото е спекула", категоричен е Петков.

Пред жителите на Ясен областният координатор на АБВ и втори в листата Цветан Антов представи кандидатите за народни представители.

Румен Петков Субсидиите за земеделие да се разпределят посправедливо
netinfo

„Листата ни е пълна от 18 човека, постарали сме де да е доста балансирана и откъм професии, и откъм пол, има и представители на всички общини, тъй като смятаме, че няма малки и големи населени места , за нас всички общини са равни и всяка има нужда от внимание и отношение", заяви Антов. Той добави, че номерът в интегралната бюлетина на АБВ - 14  е знак за успех. „14 за мен е сакрално число, защото с този номер на гърдите си съм носил победи за България. Сега се надявам да ни донесе добър резултат", каза Цветан Антов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!