Румен Петков подава оставка като областен председател на БСП-Плевен
Румен Петков подава оставка като областен председател на БСП-Плевен / archive.dariknews

Румен Петков се оттегля като председател на Областния партиен съвет и председател на Областния партиен щаб на БСП-Плевен. Пред Агенция "Фокус" той коментира:

„Разговарял съм, включително и с моите колеги, председатели на Общински партийни съвети в Плевен, с доскорошния председател на Областния партиен съвет, един изключително способен председател - Васил Антонов, който сега е народен представител, и съм обявил пред тях намерението си да се оттегля като председател на Областния партиен съвет и председател на Областния партиен щаб на БСП-Плевен. На заседанието, което предстои на края на месеца, аз официално ще подам оставката си пред членовете на Областния партиен съвет и ще обясня и мотивите, поради които съм я подал", каза Румен Петков.

Две са причините, поради които той напуска поста. „Първата причина е, че председателят на щаба и на Областния партиен съвет, трябва да работи с цялата си енергия, структурата, която ръководи, да се представи добре. Втората е, че искам да покажа на всички, които правят злонамерени коментари, че тук става въпрос за някаква борба за власт, че това далеч не е така. Всъщност тези, които употребяват властта, и то не в интерес на партията и нейните избиратели, на българското общество и държава, са именно в ръководството на партията", заяви Румен Петков.

Той посочи, че не е бил изненадан от обаждането на член на БСП, който му е казал да не отива на съвещанието на партията на 19 януари в Пловдив. „Не съм изненадан, защото духът в ръководството е такъв. Няма диалог. Тези въпроси, които съм поставял публично, аз съм ги поставял на всяко едно заседание на Националния партиен съвет и ръководството просто не желае и не може да отговори. Или не иска да отговори, защото отговорът би бил тежък конфуз и политически гаф. Нещо повече аз съм организационно грамотен човек и обичам моята партия да е в ред. Аз съм обявил, че съм снел доверието си от ръководството на партията още преди време", добави Петков.