Румен Петков: Не трябва да допускаме коментари за работата на съда
Румен Петков: Не трябва да допускаме коментари за работата на съда / Sofia Photo Agency
Румен Петков: Не трябва да допускаме коментари за работата на съда
26394
Румен Петков: Не трябва да допускаме коментари за работата на съда
  • Румен Петков: Не трябва да допускаме коментари за работата на съда

Ръководството на вътрешното министерство трябва да бъде подкрепено в усилията му за борба с организираната престъпност, но нека не забравяме, че реален резултат има, когато има влезли в сила присъди. Така коментира днес последните няколко акции на МВР бившият вътрешен министър Румен Петков.

Той предупреди и за допускането на някои грешки, първата от които е позволяване на коментари и оценки за работата на съда. "Според мен трябва да има една много по-висока степен на внимателна подготовка на тези операции и достигане на крайния резултат, който е необходим на обществото", каза Румен Петков. Според него, не бива да се допуска обяснителен режим между институциите, защото прочита на това в очите на обществото и бандитите, е един - те не могат да се търпят помежду си и не им е до истинските престъпници.

Вторият неблагоприятен прочит на такива отношения, ще е в Брюксел и у партньорите на страната ни. "Като общество нямаме интерес да поставяме под агресия определени институции", беше категоричен бившият вътрешен министър.

Какво още каза Румен Петков чуйте в звуковия файл.