Пускат по-рано уличното осветление в Ловеч
Пускат по-рано уличното осветление в Ловеч / netinfo

По-рано с близо час ще се пуска уличното осветление в Ловеч, съобщи кметът Минчо Казанджиев. До решението се стигнало след жалби на граждани. Светлото по улиците на Ловеч ще бъде пускано точно в 21.00 часа. Сутрин обаче, осветлението ще бъде спирано с около 15 мин. по-рано, каза Минчо Казанджиев. Според него това ще се прави с цел икономии.

След поставянето на новото улично осветление на територията на общината, разходите за ел. енергия са се повишили почти 3 пъти. До преди смяната на осветителните тела, от администрацията са плащали по около 120 хил. лв. годишно. Сега, по предварителни изчисления, те ще бъдат около 300 000 хил. лв. Според кмета, това се дължи на увеличаването на броя на лампите на територията на общината.

От фирмата, която по договор с администрацията ремонтира уличното осветление, като бонус е направено и ефектно осветление на сградата на общината и на Пипковата къща. В момента се поставят и специални прожектори, които ще осветяват двата паметника на пл. "Екзарх Йосиф І".