Проверяват вносителите на бяла и черна техника
Проверяват вносителите на бяла и черна техника / netinfo

7 млн. 203хил. 550 лева са допълнително разкритите приходи за първите четири месеца на 2007 година при проверки, извършени от служителите на териториалната дирекция на националната агенция за приходите в Ловеч. Това съобщи директорът Пламен Дилов.

600 са били проверките, 201 – ревизиите на фирми и граждани, 166 са ревизионните актове. Сумата от над 7 милиона лева е 65,4% спрямо разкритите при контролната дейност допълнително приходи за цялата 2006 г. – 11 милиона и 400 хиляди лева.

Допълнително разкритите приходи са основно от невнесени данъци и осигуровки, уточни Пламен Дилов. На по-късен етап ще стане ясно каква част от тази сума ще бъде внесена в държавната хазна, защото част от ревизионните актове се обжалват и процедурата продължава понякога с години.

Започват ежемесечни проверки на вносителите на бяла и черна техника. Те са около 40, които са регистрирани към Териториалното поделение на НАП в Ловеч. Ще се извършва инвентаризация на складовете за бяла и черна техника и резултатите ще се съпоставят със счетоводната информация, която се предоставя в данъчните служби. При фирмите, при които има разминаване в данните, ще се назначава ревизия, каза още Пламен Дилов.

От Териториалната дирекция на НАП в Ловеч отчитат приходи от 23 млн. 975 хил. 394 лева за първите четири месеца на годината. В централния бюджет са постъпили над 7 милиона лева. При данъчните приходи най-голямо е увеличението на вноските от корпоративен данък, откъдето са постъпили над 3 милиона лева. Приходите от осигурителни вноски са 16млн. 576 хил. 718 лв.