sad
sad / dariknews.archive
На 17-ти септември, състав на Плевенски окръжен съд разгледа Частно наказателно дело, образувано по искане на Окръжна прокуратура Плевен, за вземане на мярка за неотклонение по досъдебно производство, на лицето И.Х.Х., привлечен в качеството на обвиняем, за това, че:
На 7 септември 2018 г. в гр.Плевен в качеството си на разследващ полицай при Отдел „Разследване“ при ОД на МВР-Плевен поискал дар - сумата от 400 лева от К.К.К. от село Горна Митрополия, обл.Плевен, за да не извърши действие по служба — привличане на К. в качеството на обвиняем и на 13 септември 2018 г. в град Плевен приел дар - сумата от 200 лева от К.К.К. от село Горна Митрополия, за да не извърши действие по служба - привличане на К. в качеството на обвиняем.
Повдигнатото обвинение е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от права по чл.37, ал.1, т.6 и т.7. Същото е тежко умишлено.
В провелото се днес съдебно заседание, съставът на Плевенски окръжен съд, е постановил взимане по отношение на обвиняемия И.Х.Х. постоянна мярка за неотклонение, „Подписка“.

В случай на жалба или протест пред Апелативен съд град Велико Търново, делото е насрочено за 21.09.2018 година.