Представят резултатите от проект, реализиран в Плевенския затвор
Представят резултатите от проект, реализиран в Плевенския затвор / dariknews.archive

На 29 октомври 2015 г. в Плевен ще бъдат представени резултатите по проект „Нова възможност за активна адаптация в обществото", който се реализира в затвора в града.

На пресконференция в хотел „Ростов на Дон" ще участват Иван Иванов, изпълнителен директор на Държавно предприятие „Фонд затворно дело"/ДПФЗД/, началникът на затвора в Плевен Иван Петков, обучители и експерти.

На събитието ще бъдат представени очакваните резултати по проекта, а именно - разработване на специализирана методика за обучение на лишени от свобода, по която да бъдат обучени 144 затворници, от които 36 роми или други малцинствени групи.

До момента в Плевен са проведени обучения за придобиване на професионална квалификация „Работник в производството на кулинарни изделия в заведение за хранене и развлечения", „Вътрешни облицовки и настилки" и „Основни и довършителни работи".

Проектът „Нова възможност за активна адаптация в обществото" се изпълнява от ДПФЗД и се финансира от Норвежкия финансов механизъм - Програма БГ 15 „Корекционни услуги, включително без прилагане на мерки за задържане", Малка грантова схема.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ от Норвегия е 79 350 лева.