Пребиха и ограбиха 57-годишен на бул.Христо Ботев
Пребиха и ограбиха 57-годишен на бул.Христо Ботев / archiv.DarikNews

За часове, криминалистите от Първо управление "Полиция" в Плевен разкриха извършителите на грабеж. На 21 ноември е регистриран грабеж по жалбата на 57-годишен плевенчанин, за това, че на 20 ноември около 04:30 часа в град Плевен на булевард "Христо Ботев", двама мъже са го съборили на земята и след нанесен побой му отнели мъжка чантичка, с лична карта, СУМПС, контролен талон, сумата от 190 лева и 2 мобилни клетъчни апарата "Нокия".

Пострадалият е освидетелстван в Катедра "Съдебна медицина" - Плевен и е установена лека телесна повреда, изразяваща се в отоци и кръвонасядания по лицето. От проведените мероприятия е установено, че извършители на грабежа са двама 19-годишни, единият от село Телиш, а другият - от село Селановци.

На 22 ноември при задържането и при извършените лични обиски са открити двата инкриминирани клетъчни апарата. Намерени са и личните документи и чантичката, а парите са били похарчени. Грабителите са задържани за срок от 24 часа.

До момента те нямат криминални прояви. Снети са им обяснения за участие в престъплението и те са посочили мястото, където са изхвърлили чантата на пострадалия. По случая работата продължават служители от сектор "Криминална полиция" при Първо РУП-Плевен.