Потвърдиха решението на ОИК от 31.10.2011г. за избор на кмет на Община Плевен
Потвърдиха решението на ОИК от 31.10.2011г. за избор на кмет на Община Плевен / archiv.DarikNews

Плевенският административен съд потвърди решението на ОИК  от 31.10.2011г., с което доц.Стойков, издигнат от партия ГЕРБ, беше обявен за избран за кмет на Община Плевен на втори тур на изборите за местна власт.

Първото заседание по делото за касиране избора за кмет на община Плевен беше на 16 ноември, когато по искане на главния прокурор, делото по случая беше възложено на Габровската прокуратура.
Близо седем часа, при закрити врата продължи гледането на видеозаписа от камерата в село Бохот на второто заседание по делото.Тогава по думите на Георг Спартански, който присъства в качеството си на адвокат на партия Българска нова демокрация, от записа е станало ясно, че вотът е подменен 13 пъти.Също тогава Найден Зеленогорски и партия Българска нова демокрация поискаха пълно преброяване на действителни, недействителни и неизползвани бюлетини, което им беше отказано от съда.
"Демокрацията беше грубо погазена в Плевен и победата ни беше отнета с измама", заяви лидерът на СДС Мартин Димитров в кулоарите на административния съд, минути преди началото на последното заседание на 20 декември. Той нарече делото за касиране на изборите "голям тест и за съда и за управляващите".

Решението на Административния съд в Плевен от 29.12.2011г., подлежи на оспорване с касационна жалба пред Върховен Административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.