Поставят нови пейки и бетонови кошчета около Каскадата
Поставят нови пейки и бетонови кошчета около Каскадата / archiv.DarikNews

Кметът на Плевен,  проф. д-р Димитър Стойков обяви на среща с журналисти старта на проект, свързан с националната кампания "Чиста околна среда - 2013" на Министерството на околната среда и водите, който предвижда да бъдат поставени 30 нови пейки и 30 бетонови кошчета около водната каскада в Плевен.

Кметът подчерта, че този проект е съгласуван с архитект Попов във връзка с плана, който той изработва за централната част на Плевен. Той показа снимки на новите кошчета и пейки, както и схемата, по която ще бъдат разположени.

Поставят нови пейки и бетонови кошчета около Каскадата
netinfo

Проф. Стойков припомни, че на сегашния етап, по проекта на арх. Попов не се предвижда ремонт на Каскадата. Той уточни, че сегашният проект предвижда само реконструкция на площад "Възраждане и пешеходната зона до площад "Свобода", без Каскадата. "Така, че пейките и кошчетата, които ще бъдат изградени сега около водната каскада и ще дадат възможност да има повече места за отдих и почивка".

Стойков добави, че в проекта е предвидено и почистване на 4,2 декара тревни площи.

Общата стойност на целия проект е 12 107 лева с ДДС и трябва да бъде изпълнен за един месец като ще стартира през април.