uzunov
uzunov / dariknews.archive
Плевенската Областна дирекция на МВР е една от първите в страната, в които се открива Група, която ще работи по телефонните измами. Причината е, че част от контингента в региона е съпричастен към телефонни измами, извършени на територията на цялата страна.
Това обясни при посещението си в Плевен министърът на вътрешните работи Пламен Узунов.

Той допълни, че ресурсът, с който разполага МВР не може да осигури постоянно присъствие във всяко населено място и на базата на възможностите се пренасочват части от него с цел да се обезпечат повече населени места.
Министър Узунов информира, че вследствие на преструктурирането е създадено специално звено, което да противодейства на телефонните измами на национално и регионално ниво.  

Групата за работа по телефонните измами вече действа на територията на Област Плевен и се очакват резултатите от нейната работа, каза вътрешният министър Пламен Узунов.

Той отправи и апел към гражданите да не се поддават на провокации и заблуждаващи сигнали по телефон или друго комуникационно средство, с което им се съобщава, че техни близки са пострадали или са обект на контролни органи.