bsp
bsp / dariknews.bg
На среща с представители на медиите в пресклуба на БТА в Плевен, общински съветници от БСП-Плевен и коалиция „БСП и МК „Тракия“, изразиха позицията си на неодобрение на решението на Общинския съвет в Плевен, относно преобразуването на Центъра за градска мобилност от общинско предприятие в Едноли1но акционерно дружество.

„БСП – Плевен винаги се е водила от интересите на плевенчани и именно поради тази причина и петимата ни съветници гласуваха категорично против преобразуването на Общинското предприятие „Център за градска мобилност“ в ЕАД“, заяви лидерът на общинската организация на БСП – Плевен Свилен Атанасов. Той посочи, че е необходимо всеки един общински и областен център да разполага с общински дружества и предприятия, които гарантират както работна ръка, така и част от плащанията на Община Плевен.

В срещата с медиите участваха още общинските съветници Цветко Цветков, Емил Райков и Бойко Тодоров.
Социалистите посочиха, че в последните години, Центърът за градска мобилност се развива добре и с печалбата си подкрепя местния бюджет – нещо, което ще спре след преобразуването му в ЕАД.
Общинският съветник Цветко Цветков заяви, че не е редно да се посегне на това предприятие, при ясни тенденции от  последните 6-7 години, които показват, че то се развива успешно, приходите му ежегодно нарастват с по 100-150 хил. лв., а печалбата му – с по 100 000 лева на година, като в Общината от неговата дейност влизат приходи от около 1.2 млн. лв.

Цветко Цветков каза още, че е необходимо в Инвестиционната програма на Община Плевен да бъдат добавени дейности като поставяне на бариера на вход-изхода на Автогарата, откриване на процедура за изграждане на навесите, както и ремонт на асфалтовото покритие на плаца на Аврогарата. Към това Цветков добави и залагане на изграждането на видеонаблюдение.