/ archive

На 11 февруари, от 16:00 часа пред сградата на общината в Плевен ще се състои протест под надслов "Не на насилието в детски градини и училища!". Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система мобилизира структурите си по места и вече обявените протести са в 11 града на страната, ако няма реакция от страна на институциите, ще се активизират и малките градове с втора серия протести.

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание с искане за мандатност на директорите и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища.

След скандала в "Брезичка": Родители подготвят серия протести

Също така предложенията, внесени в народното събрание включват увеличаване заплащане на учителите, намаляване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и други.

"Протестите не са срещу учителите! От Националния инициативен комитет бихме подкрепили исканията на учителите, защото всичко, което е добре за учителите е добре и за децата. Разочаровани сме от синдикатите, поради това, че водят мракобесническа политика и не се борят за по-добри условия на труд.

Призоваваме за диалог учителите, които не са обвързани със синдикатите и могат да участват в разговорите без да им се влияе, за да изготвим общи предложения. Всеки един учител, който е готов да работи за промени, нека дойде и да се свърже с нас.

Родители готвят протести срещу агресията в детските градини

Протестите стартират утре, събота на 10 февруари в Бургас, а на следващия ден в неделя ще има протести в три града - Варна и Пазарджик от 11,30 и в Плевен от 16:00 часа.

Въпреки прогнозираното лошо време протестите ще бъдат проведени, за да покажем, че сме готови да се борим за по-доброто бъдеще на нашите деца. Те ще бъдат проведени пред сградите на общинските администрации, но не са насочени срещу общините, по-скоро се надяваме да получим подкрепа от всяка една община!", уточняват организаторите.

protest
archive