Пет първи награди от конкурс спечелиха децата на Колорит
Пет първи награди от конкурс спечелиха децата на Колорит / netinfo

Пет деца от арт-школа “Колорит” са получили равностойни първи награди от националния конкурс за детски творби на тема “Светът на Библията”, съобщи ръководителката им Майа Ананиева. Конкурсът е организиран от фондация “Библейска лига” във връзка с проекта “2008-ма - година на Библията в България”.

В заключителната изложба, експонирана в Националния дворец на децата, са показани най- добрите творби, отразили по оригинален начин определен библейски сюжет. 4-годишната Ивана Радковска и 7-годишната Ерика Лишковска получават награди за своите живописни творби, пресъздаващи темата ”Мария с младенеца”.

Красимир Николов –на 7г. и Михаела Кочева – на 12г. са отличени за рисунките си на тема “Адам и Ева в Райската градина”, а Ния Лакова - за творбата “Бог Отец- създател на всичко видимо и невидимо”. В конкурса са участвали деца от цялата страна на възраст от 4 до 16 гдини. Организаторите са поставили пред участниците условие творбите да пресъздават свободно избрана библейска история и да бъдат авторски.

Плевенските малки художници под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева по оригинален начин са нарисували своите творби по сюжетите, избрани от Библията в различни живописни техники. По традиция децата от школа “Колорит” рисуват и правят изложби на библейска тема.

Други 20 рисунки на деца от школата също на библейска тема са отпътували за Москва, където ще се състезават в Международния конкурс “Витлеемската звезда”, организиран от Правителството на Москва под Егидата на Всерусийския Патриарх.