/ РИМ-Плевен
Общинският съвет единодушно даде съгласието си за поставяне на монументално-декоративен елемент - паметник, увековечаващ героизма на личния състав на Девета плевенска дивизия, участвал в сраженията през Първата световна война.

Румен Петков и Цветан Антов дариха средства за паметника на 9-та пехотна Плевенска дивизия

Съветниците решиха той да бъде на мястото на демонтирания паметник на площад „Свобода”. В предложението си, кметът Георг Спартански напомни, че на 16 март, в зала „Катя Попова” се проведе обсъждане, организирано от Инициативния комитет „Героите на Дойран”, на което присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, плевенски народни представители, командири и офицери от плевенските военни формирования, общински съветници и много граждани. Целта на обсъждането беше обединяване на усилията за издигане на паметник на героите от Девета пехотна плевенска дивизия.
  
Положиха началото на изграждането на паметник на 9-та Плевенска пехотна дивизия/снимки/

Министърът на отбраната призова избраните от Плевенския многомандатен район народни представители и плевенските министри да дарят за каузата по една заплата, с лични средства да се включат и съветниците от Общински съвет. Очаква се Министерството на отбраната да предостави гилзи, от които да бъде извлечен материалът за монумента.