Пак отложиха делото ВМРО
Пак отложиха делото ВМРО / netinfo

Великотърновският Апелативен съд отново отложи делото ВМРО, този път за 14 септември. Причината за решението на магистратите е, че единият подсъдим - Недялко Атанасов е опериран и не е могъл да присъства в съдебната зала на 19 юни. Делото вече беше отложено веднъж заради ангажимент на защитничката на подсъдимия.

Преди да бъде изпратено в Апелативния съд делото беше гледано четири години в Плевенски окръжен съд. През март тази година съдът призна 33-годиншният Симеон Берков за виновен за убийството на 28-годишния Милен Атанасов от Пордим. Подсъдимият получи 18 години затвор и трябваше да плати на майката на убития 50 хил. лв. кръвнина. Другият обвиняем - 28-годишният Недялко Атанасов, бе оправдан за убийството. Двамата бяха обвинени, че на 23 декември 2005 година са убили Милен, като са му нанесли побой и са взели от него 100 лв. и златен ланец.

Адвокатите на Берков, обжалваха делото в Апелативен съд. Прокурорът по делото Георги Асенов също заяви тогава, че ще обжалва оправдателната присъда на Недялко Атанасов пред по-висшата инстанция.