Отбелязват пет години от създаването на факултет Обществено здраве
Отбелязват пет години от създаването на факултет Обществено здраве / Дарик Плевен

Юбилейна научна конференция с международно участие „Здравеопазването през 21 век - реалности и перспективи" ще се проведе в Медицински университет - Плевен. Откриването е на 30 септември от 14.00 часа в зала „Амброаз Паре" на университета. Конференцията е посветена на петата годишнина от създаването на Факултет „Обществено здраве". Доц. д-р Гена Грънчарова - декан на факултета, е председател на организационния комитет на форума. Почетен председател е ректорът на университета - проф. д-р Григор Горчев.

В продължение на три дни свои доклади ще представят учени от България, Германия, Холандия, Швейцария, Русия, Сърбия, Гърция и Турция. Заявени са над 200 доклада в различни научни направления. Сред тях са промоция на здравето, епидемиология на заболяванията, околна среда и обществено здраве, информационни технологии и електронно здравеопазване, етични проблеми и клинична етика, психично здраве, интеграция и социална рехабилитация, медицинска рехабилитация и ерготерапия и др. Десет са пленарните доклади, останалите ще бъдат представени на заседанията по секции. Предвидени са и постерни сесии.

В същия ден и място от 9.30 часа сутринта Факултет "Обществено здраве" на университета ще изпрати 65 дипломанти от випуск 2010.