От фирма „Инжстрой подготвят строителната площадка на моста при Ясен
От фирма „Инжстрой подготвят строителната площадка на моста при Ясен / dariknews

На 16 юли Община Плевен сключи договор с общинската фирма „Инжстрой" ЕООД с предмет „Възстановяване на пътен мост над река Вит /Стария мост/ по път PVN 1151 /II -35/ Плевен-Ясен /III 3005/ и възстановяване на пешеходен мост на р. Чернелка при с. Търнене".

Общата стойност на двата обекта е 537 203.32 лв. с ДДС. От тях 9293.98 лв. са предназначени за укрепване моста на р. Чернелка и са предоставени изцяло от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при МС. Същата комисия предостави за ремонта на Стария мост при село Ясен 268 600 лв., а предвид аварийното състояние на съоръжението и необходимостта от неотложни действия Агенцията за обществени поръчки даде становище, строителните работи да бъдат възложени директно без провеждане на съответната процедура по Закона за обществени поръчки. Останалата сума ще бъде осигурена от бюджета на Община Плевен.

Срокът за изпълнение на двата обекта е 120 дни, считано от откриването на строителната площадка, за което работниците от „Инжстрой" извършват подготовка.