От Атака се обявиха против настаняване на бежанци-стартират подписка
От Атака се обявиха против настаняване на бежанци-стартират подписка / archiv.DarikNews

С декларация, подписана от Адриан Асенов - депутат в 42-то Народно събрание и областен координатор на ПП „Атака"- Плевен, местната организация на партията се обяви против настаняването на сирийски бежанци на територията на Плевенска област, преди да бъде изяснено дали не са "спящи клетки" на Ал Кайда или други терористични организации, действащи на територията на Сирия.

От днес - 24 септември в Плевен стартира и подписка срещу решението да бъдат настанени бежанци в Плевен и на територията на областта.

Публикуваме пълният текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

Атака - Плевен е против настаняването на сирийски бежанци на територията на плевенска област

Във връзка с желанието на кмета на община Плевен Димитър Стойков да настани сирийци на територията на общината, ПП „Атака" -Плевен от името на своите членове и симпатизанти декларира, че не желае на територията на града и областта да бъдат настанявани лица, представящи се като бежанци в резултат на гражданската война в Сирия, преди да бъде изяснено по категоричен начин дали същите не са спящи клетки на „Ал Кайда" и други сродни терористични организации, действащи в Сирия.

Изразяваме солидарност с мащабите на човешката трагедия в Сирия, но категорично заявяваме, че това не бива да се превръща в удобен претекст да бъдат допускани на територията на България лица, съпричастни към терористична дейност.

Декларацията ни е продиктувана от необходимостта от защита на националните интереси и сигурността на държавата, и в частност в Плевенска област.

От 24.09.2013г. общинската организация на ПП Атака стартира събиране на подписи, с цел предотвратяване на лекомислените и самоволни действия на кмета на общ. Плевен.

Адриан Асенов - депутат в 42-то Народно събрание и областен координатор на ПП „Атака"- Плевен.