Обсъждат държавния план-прием за придобиване на професионална квалификация
Обсъждат държавния план-прием за придобиване на професионална квалификация / sxc.hu.

Държавният план-прием за придобиване на професионална квалификация ще бъде обсъден в Плевен на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на 26 януари. За това съобщават от пресцентъра на областната управа.

По време на инициативата ще бъде анализирано състоянието на областната мрежа от общински общообразователни училища. На анализ ще бъде подложено и състоянието на професионални гимназии и специални училища, осъществяващи прием в професионални паралелки за учебната 2011/2012 година. Във връзка с Държавния план-прием за следващата учебна година своите становища за тях ще представи и Регионалния инспекторат по образование в Плевен.

Очаква се в резултат на срещата Комисията по заетост да утвърди държавния план-прием за придобиване на професионална квалификация. Поканени да присъстват на заседанието са кметовете на общините в областта, представителите на национално признатите работодателски организации, на КНСБ и "Подкрепа", образователния инспекторат, Държавен фонд "Земеделие" Плевен, Регионална дирекция "Социално подпомагане", Областна инспекция по труда и Териториално статистическо бюро Плевен. Срещата ще започне в 10.00 часа в заседателната зала на Областна администрация Плевен.