Областният на Ловеч настоява за трайно обезопасяване на оградата на казармата
Областният на Ловеч настоява за трайно обезопасяване на оградата на казармата / obladmin.lovech

С писмо до кмета на община Ловеч областният управител д-р Мадлена Бояджиева настоява за незабавна реакция по трайно обезопасяване на оградата на казармата в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на губернаторката. От много време голям участък от нея е силно наклонена към тротоара, но след поройните дъждове тези дни вече е опасен, констатира комисия от областна администрация.

Зам.-областният управител Драгомир Кавалски и експерти направиха оглед на място след получен сигнал и установиха, че действително оградата на имота е опасна за преминаващите по тротоара пешеходци. В тази връзка са сигнализирани органите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", които временно обезопасиха участъка със сигнална лента.

„Предвид създалата се изключително негативна аварийна ситуация е необходимо спешно да предприемете незабавни действия за трайно обезопасяване на оградата", се казва в писмото на д-р Бояджиева до кмета на Ловеч.

Съгласно законови разпоредби в компетенциите на градоначалника е въз основа на решение на комисия, назначена от него, да издаде заповед за премахване или поправяне и ремонтиране на строежи, които крият опасност за здравето или живота на хората, в интерес на сигурността, безопасността на движението, здравеопазването, хигиената, естетиката, чистотата и спокойствието на гражданите.