Новият кмет на Беглеж запретна ръкави
Новият кмет на Беглеж запретна ръкави / Дарик Плевен

Основните приоритети, които бяха заложени в предизборната кампания на новоизбрания кмет на село Беглеж Любчо Петров, бяха изпълнени още в хода на кампанията. Подкрепата за кандидата на ГЕРБ дойде и благодарение на работата на правителството до този момент. Това каза депутатът от плевенски регион Ивелин Николов по време на първата пресконференция с участието на вече избрания кмет Любчо Петров.

Вече са решени двата основни проблема на селото със закриването на незаконната кариера между Беглеж и Бежаново, както и проблемът с липсата на общопрактикуващ лекар, каза Николов. Успехът дойде, макар и доста трудно в оспорвана битка, допълни народният представител и пожела на кмета да се грижи за хората в селото и наистина те да почувстват промяната от своя избор.

Победата на ГЕРБ на тези частични избори в Беглеж и в Разлог показва, че одобрението на правителството расте, расте и доверието в законодателния орган НС, коментира другият плевенски депутат от управляващата партия Пламен Тачев.

От своя страна новият кмет Любчо Петров обеща като начало да затегне дисциплината, да подготви селото, за да няма изненади и тази зима. Кметът вече е сформирал и екип, с който ще обиколи всички точки в населеното място, за да ремонтира липсващото осветление и да запълнят дупките по пътната мрежа.

Селото ни е хубаво, но младите хора бягат най-вече заради липсата на работни места, коментира Петров. Той посочи, че планува разкриването на пункт за изкупуване на вторични суровини, билки и гъби, както и разкриването на социален патронаж, за които ще търси съдействие от Общината.