Никола Николов поставя началото на творческия сезон с изложба в зала Арт
Никола Николов поставя началото на творческия сезон с изложба в зала Арт / Ростов - личен архив

Зала „Арт" на плевенския хотел „Ростов" отново събира почитателите на изобразителното изкуство. Новият творчески сезон ще бъде открит на 3 септември с изложба на Никола Николов - авторът, чиито творби първи намериха място в запазеното кътче за изкуство в централния хотел. Известният плевенски художник ще покаже 11 нови картини от сферата на абстрактната живопис - пейзажи и натюрморти. Началото е в 17.00. часа.

За почти една година от официалното си откриване зала „Арт" помогна на плевенчани да се докоснат до творбите на живописците проф. Валентин Колев, Милко Божков, Иво Петров, Николай Дабов, Иван Велчев - Йово, Хинко Хинков, Господин Цветков, Петко Петков, Стилиян Атанасов, Никола Николов, до скулптурите на Красимир Рангелов, Константин Симеонов и Убавка Тончев, както и да общуват с авторите.

Реализиран бе и първия в града търг на произведения на изобразителното изкуство. Собственикът на хотела и меценат Васил Антонов не крие, че има още идеи, с които тепърва ще провокира жителите и гостите на Плевен.