Направиха първа кръпка на пътя Славяново - Коиловци
Направиха първа кръпка на пътя Славяново - Коиловци / netinfo

168 000 лева са осигурени от държавата за реконструкцията на пътя Славяново-Коиловци, съобщи областният управител на Плевен Цветко Цветков на официалния старт на ремонта на 6 юли. Проектът ще подобри в голяма степен състоянието на пътя и е осъществен благодарение на активната позиция на кметовете на двете населени места, допълни губернаторът.

Той обяви, че до няколко дни ще завърши реконструкцията на пътя Бъркач- Търнене, както и мащабно пътно строителство на пистата в Долна Митрополия. През месец юли на пистата ще се проведе първото след реконструкцията международно състезание по мотокрос.

Продължават и активните ремонтни дейности в направлението Плевен-Никопол и по пътищата в дунавските общини, където ще бъдат извършени дейности за повече от 3 000 000 лева само през лятото на тази година, допълни Цветко Цветков.

Той изрази задоволство от това, че държавата както никога досега в последните 15 години е с порастнали възможности и с голямо отношение към финансирането на проекти в Плевенска област.