НАП и Агенция Митници ще правят съвместни проверки
НАП и Агенция Митници ще правят съвместни проверки / netinfo

Минимум по три съвместни проверки на месец ще извършват работни групи от Националната агенция за приходите и Агенция „Митници”. Те ще следят за предотвратяване и разкриване на данъчни, митнически, валутни и акцизни нарушения и престъпления. Това съобщават от пресцентъра на плевенската дирекция на НАП.

Решението е взето на заседание на Регионалния координационен център на структури на Националната агенция за приходите и Агенция „Митници” за областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Монтана, Видин, Габрово и Враца. Ще бъдат проверявани дружества, регистрирани по Закона за акцизите и данъчните складове - производители и търговци на спиртни напитки, тютюневи изделия и горива. Двете институции обединяват усилията си за подобряване на ефективността в съвместната им работа, а като пряк резултат от това – повишаване на приходите в хазната.

Служителите на НАП и митничарите ще имат взаимен достъп до информационните си системи, за да извършват бързо справки от автоматизирани работни места. Всеки месец ще се провеждат и срещи между двете институции, за да се отчитат резултатите от съвместните действия.