jocov
jocov / pleven philharmony
На 7 февруари, Плевенска филхармония ще представи на почитателите на музикалното изкуство в Плевен концерт с участието на Надежда Йоцова – пиано и Борислав Йоцов – кларинет.
Диригент ще бъде Деян Павлов, а програмата на музикалното събитие включва „Клезмер валс“ и „Фламенко“ от Хулио Доминго, „Фантазия за кларинет и оркестър“ от Ангел Заберски и Концерт за пиано и оркестър No.2 от Сергей Рахманинов.
Началото на концерта е от 19:00 часа в зала „Катя Попова“ в Плевен.
Билети се продават в билетните центрове на Плевенска филхармония в центъра на Плевен. Телефони: 064 800 843 и 064 610 464.

jocov
pleven philharmony

Пианистката Надежда Йоцова е родена  1984 г. в София в семейство на музиканти. Като ученичка в НМУ „Любомир Пипков“ в София в класа на Антонина Бонева е солирала на СО на НМА „П. Владигеров“, Врачанска и Видинска филхармонии под палката на Валери Вачев. През 2006 завършва със степен Бакалавър НМА „П. Владигеров“  в класа на Проф. Антон Диков и Елена Дикова.
През периода 2006-2008 работи като преподавател и корепетитор в НМУ „Л. Пипков“, София. Междувременно активно посещава майсторски класове по пиано и камерна музика на Проф. Борис Блох, Проф. Йеньо Яндо, Проф. Шандор Фалвай, Паскал Девойон, немското трио „Abbeg“... свири в престижни зали, като:  „Бьозендорфер Заал” – Виена,„Casino Hall” Баден –Австрия, камерна зала „България“, Гьотингенски Университет и други.
През 2010г. е приета в престижния Университет за Музика, Театър и Медии в град Хановер, Германия, където следва камерна музика в класа на Проф. Герит Цитербарт. През 2011г. Печели стипендия на фондацията „Live Music Now – Yehudi Menuhin, Hannover“. Концертира активно, както солово, така и с различни камерни ансамбли и певци. През 2013г. година се дипломира със степен Магистър.
Надежда Йоцова е лауреат на български и международни конкурси: Млади
Музикални дарования (II награда, София 1998), I-ви Клавирен Конкурс за
Американска Музика „Аарон Копланд” (специална награда, Варна 2000), Млади Музикални Таланти „Ротари”(II награда, Одрин, Турция  2004), награда „Бела Барток” (Лятна академия „Прага-Виена-Будапеща” Баден, Австрия 2005). Осъществила е записи за БНТ и „Норд Дойче“ Радио, Хановер.
Борислав Йоцов е роден през 1966 година. Син е на известния български обоист Георги Йоцов и брат на Христо Йоцов – композитор и водещ джаз-музикант. Завършва класа по кларинет на проф. Сава Димитров в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София през 1990 г. Специализира с майсторски класове в Националната консерватория в Париж при Мишел Ариньон и в университета Дюкейн в Питсбърг, САЩ, при Марк Нучо.

Боби Йоцов е печелил първи награди в няколко национални конкурси в България и четвърта награда на конкурса „Принц Филип“ в Брюксел. Преподавател е в Националната музикална академия Панчо Владигеров и Националното музикално училище Любомир Пипков в София. Има десетки солови рецитали и е бил солист на всички симфонични оркестри в България. Концертира в Европа, Америка, Япония, Нова Зеландия.
През 2006 година той е избран за инструменталист на годината.