pari
pari / netinfo
Приходите от общинските имоти в Ловеч през 2016 г. са над 460 хил. лв., като има преизпълнение на плана (103,74%). Това става ясно от отчета на програмата за управление и разпореждане с общинските имоти, приета от местния парламент на последната сесия. От отдаване под наем на общински жилища са постъпили близо 117 хил. лв., тук също се отчита преизпълнение (114,69%).
 
Двойно са се увеличили приходите от отдаване под наем или аренда на земеделска земя. По това перо в хазната са влезли 690 хил. лв. (209,09%). От продаване на дървесина и превозни билети приходите са близо 85 хил. лв. (164,61%).

През миналата година са проведени осем търга за отдаване под наем на общински нежилищни имоти и са сключени нови осем договора. Броят на отдадените под наем помещения спрямо предходни години е намалял, затова и приходите спадат (270 хил. лв., или 93,55%). Има и прекратени наемни договори на големи търговски обекти, към които в момента няма интерес.

Предстоят нови преговори за цената, на която община Ловеч да купи четвъртия етаж (667 кв. м) от сградата на администрацията, който сега е собственост на „Инвестстрой” ЕООД.

Община Ловеч поддържа публичен регистър за извършените разпоредителни сделки с имоти.