Мъж наби възрастна жена в дома й
Мъж наби възрастна жена в дома й / Дарик Плевен

42-годишен мъж е набил възрастна жена в дома й в село Сухаче, причината е стара вражда между семействата, уточняват от полицията. Сигнал за инцидента е подаден вчера в 9 часа от 25-годишна от селото.

Жената обяснила, че на 21 януари около 22 часа трима нахлули в къщата на 89-годишната баба и единият от мъжете я нападнал. Той набил нея и присъстващата по това време в дома 25-годишна жена, след което неканените гости напуснали къщата. Двете пострадали са потърсили лекарска помощ в Червенобрежката болница, екип от ЦСМП е установил, че  имат охлузни рани и кръвонасядания по главите.

Полицаи от Червен бряг са задържали нападателите - 42-годишен мъж, криминално проявен за кражби, но неосъждан и помагачите му - мъже на 30 и 31 години, от село Девенци. Съучастниците са осъждани за кражби. Побойниците са направили пълни самопризнания. Пред служителите на реда 42-годишният е обяснил, че има стара вражда със семейството на жертвата. Спорът е на основа на междуличностни отношения и е ескалирал в нощта на 21 януари. Тогава нападателите търсели да набият сина на възрастната жена.

За 24 часа е задържан извършителят на побоя. За престъплението е сезирана прокуратурата.