Младежи организират еко акция за почистване на крайбрежието на река Вит
Младежи организират еко акция за почистване на крайбрежието на река Вит / mladejki.centar

За 28 и 29 март представители на Младежки информационно-консултантски център „Интелект" - Плевен са подготвили поредица от инициативи във връзка с отбелязването на Часа на Земята. Създаденото от екипа на Центъра през 2012 г. инструменталче „Златната рибка" /видеото може да видите на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=B-VqvrL44wg&index=13&list=UUex_nVN9ZdMZ3pVU95eu3Wg/ - смесица от бийт бокс и китара, отново ще бъде лице на младежка екокампания, като този път акцията е за почистване на крайбрежието на река Вит.

"Ще почистваме в района на селата Опанец, Комарево и Крета и град Гулянци", съобщи Милен Първанов - ръководител на Центъра.

Младежите от Центъра през годините създадоха атрактивен и нестандартен подход за представяне на идеите си, подсилвани и с музикални произведения, дело на самите тях. Под ръководството на Милен Първанов група от млади хора на различни възрасти изразяват себе си чрез музикални занимания, възпитавайки любов към природата, българските обичаи, традиции и славната ни история.

Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава в рамките на един час хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. Фокус на Часа на Земята тази година отново са усилията за справяне с климатичните промени. В България трябва да обръщаме повече внимание към спешната нужда за опазване на реките - те са пряко и видимо повлияни както от температурните промени и валежите, така също и от човешката дейност.