nikolov
nikolov / obshtina.lovech
Младият музикант и композитор Камен Николов е носителят на тазгодишната персонална награда за творчество „Ловешки меч”, съобщават от пресцентъра на общината. Връчи му я кметът Корнелия Маринова на тържествена церемония снощи.
 
Николов бе номиниран от Ловчанско читалище „Наука - 1870 г.”, Общински духов оркестър и Младежки духов оркестър - Ловеч. Имаше и още една номинация – на музикалния ръководител на детската вокална група „Сладкопойна чучулига” Тинка Симеонова.
 
Камен Венциславов Николов е роден на 6 април 1984 г. в Ловеч.  Средното си образование е завършил през 2003 г. в Природо-математическата гимназия в града. Завършил е Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” със специалност „Педагогика на обучението по музика” и образователна степен бакалавър. Магистър е от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, със специалност „Тонрежисура”.
 
Камен Николов е един от талантливите и образовани млади хора, избрали след университета да живеят, работят и творят в Ловеч. От 2009 г. работи като оркестрант перкусионист в Общински духов оркестър – Ловеч. Пише музика и аранжира.
 
Той има постижения на национално ниво, които остават встрани от вниманието на широката публика. Навярно защото не обича да изтъква своя талант.
 
Неговите песни се изпълняват от едни от знаковите за България попизпълнители, печелят награди на национални форуми. Сред тях са трета награда на Международен фестивал за поп и рок музика „София 2015“ с песента „Силна жена“ по текст на Иван Беловски в изпълнение на Петя Буюклиева. Има награда за млад автор и утвърден изпълнител на Международния музикален фестивал „Златен кестен 2015“ – Петрич, с песента „В очакване на лятото“ по текст на Георги Василев и изпълнение на Христо Кидиков.
 
Камен е автор на музиката и аранжимента на повечето нови песни в албума на Христо Кидиков – „Михаела“. Освен в забавния жанр с удоволствие пише музиката и към постановки на Музикалния театър при Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“.
Плакет „Св. св. Кирил и Методий” пък кметът Маринова връчи на културната институция с най-дълга история в града, свързана с израстването на всички таланти в Ловеч - Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“. Получиха го секретарят Пенка Стаменова и председателят на читалището Стоян Георгиев.