Михаил Миков:Южен поток и АЕЦБелене са в дневниия ред на БСП-Лява България
Михаил Миков:Южен поток и АЕЦБелене са в дневниия ред на БСП-Лява България / archive.dariknews

„БСП-Лява България и нашите кандидати се борим за едно по-справедливо отношение към обикновения човек. По-справедливо означава по-добри доходи, строителство на „Южен поток" и изграждане на АЕЦ Белене.

Аз също съм от Северна България и строителството на Южен поток, който минава през седем плевенски общини означава нейното съживяване т.е., необходимо е максимално бързо започване на строителството, защото това е работа и доходи", каза председателят на БСП-Лява България Михаил Миков, който беше в Плевен на среща  с млади симпатизанти на партията.

Той подчерта, че проектът „Белене" не е свален в никакъв случай от дневния ред. „Това е проект, който не е на Белене, не е на Плевенска област, а е на цяла България. Ядрената енергетика е нещо, което на всяка цена всяка политическа партия и всеки политик в България трябва да защитава, защото то дава икономически суверенитет и технологично развитие на България. Нашите кандидати отстояват такъв тип политика и смятам, че гражданите на Плевенска област ще подкрепят БСП - Лява България".

Миков коментира, че строителното разрешение е практически приключило и сега следва в максимално кратък срок, служебният кабинет да „отпуши" строителството на Южен поток, за което няма никакви юридически причини, да не се строи. За това още преди изборите е даден отговор за съответствието с европейкото законодателство.


Той отбеляза, че именно поради забавянвто на Южен поток, бюджетът пропуска сериозни приходи. "Само приходите от ДДС по авансана Южен поток са за около 300 милиона и сега, когато държавата се чуди, откъде да попълни приходната част, трябва да погледне, какви средства от приходната част биха постъпили при превеждане
на аванса и започването на работа по Южен поток".

Михаил Миков се обърна към младите хора с думите, че в България има перспектива, че в страната ни има работа за компетентни млади хора и трябва да се учи повече. Необходимо е да има връзка между образование и производство.

Миков сподели впечатленията си от Гоце Делчев и Севлиево, където има недостиг на работна ръка, но за да бъде конкурентен, младият човек трябва да има подготовка. В тази връзка, той отбеляза факта, че големите проекти като Южен поток и АЕЦ"Белене" дават изключително добри възможности за висококвалифициран труд.
„Повечето хора - и бизнеса, и работещите хора искат държава - по-справедлива държава, която да присъства и в регионите и във всички области", каза Миков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!