/ iStock/Getty Images
Новото академично ръководство на Медицински университет-Плевен пое управлението на висшето училище, съобщиха от университета.

Свещеници от храма "Свети Николай Чудотворец" отслужиха молебен за здраве. Проф.д-р Славчо Томов, ректор с мандат 2013-2021 г., връчи на новия ректор, проф. д-р Добромир Димитров, символично ключ на висшето училище с пожелание "да го пази в добри и лоши времена, в кризи и възходи".

Новият ректор посочи, че управлението ще премине в дух на приемственост. Той връчи на проф. Томов и заместник-ректорите от предходното ръководство т. нар. Вечна покана, която ми дава право да носят ректорските тоги по време на академични церемонии.

Създават Експертен съвет за бременни и родилки с COVID-19

Този жест е символ на приемственост и израз на благодарност за положения труд и постигнатите резултати за издигане името на висшето училище. Вечни покани получиха проф. Славчо Томов, доц. д-р Здравка Радионова, проф. д-р Савелина Поповска и проф. Маргарита Александрова.

Избрани са нови заместник-ректори. Учебната дейност ще ръководи доц. д-р Соня Вълкова. Направление "Качество на обучението и акредитация" поема доц. д-р Цветелина Валентинова.

За Европейската интеграция и международното сътрудничество ще отговаря доц. д-р Диана Пендичева. Научноизследователската дейност остава ресор на доц. д-р Галя Ставрева.

Дейността по университетско-болничната координация ще осъществява проф. д-р Димитър Стойков.
БТА