Люси Дяковска и Плевенска филхармония подариха на плевенчани прекрасен концерт
Люси Дяковска и Плевенска филхармония подариха на плевенчани прекрасен концерт / dariknews.archive

Песните „Синева", „Царят лъв" и „Dancing Queen" на АББА бяха трите биса, с които завърши концерта на Люси Дяковска и „Плевенска филхармония", който се състоя на 23 октомври в залата на ДКТ"Иван Радоев" в Плевен.

„По начало съм спонтанен човек и реших да бъда такава тази вечер, заедно с вас", сподели с публиката Люси. Тя направи уговорката, че в програмата на концерта са включени откъси от мюзикъли, които във връзка с концерта са определени като „най-доброто", но самата тя не би го направила, защото няма как в един концерт да се покаже всичко онова, което наистина е от висока класа.

Люси Дяковска и Плевенска филхармония подариха на плевенчани прекрасен концерт
netinfo

Люси Дяковска отбеляза високото качество на работата си с Плевенска филхармония, като благодари за това на колегите си от оркестъра.

Виновници за впечатляващия концерт бяха Левон Манукян, под чието дирижиране мина концерта и пианистът Георги Милтиядов. Те са и автори на аранжиментите.

В програмата на концерта, който всъщност беше премиерно представяне на „Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска‘‘ и вероятно предстои представянетому отново в Плевен, както и в страната, бяха включени откъси от мюзикълите „Чикаго", „Кабаре", Мулен Руж", „Клетниците", „Аладин", „Уестсайдска история", Коса", „Исус Христос - Супер Стар", компилация от песни на рок групата "Queen" и популярни пиеси от Джордж Гершуин.

Люси Дяковска и Плевенска филхармония подариха на плевенчани прекрасен концерт
netinfo

Залата на Драматичния театър в Плевен беше препълнена от хора, жадни за музика, дошли да чуят едно представяне на фрагменти от Световната класика на високо професионално ниво.