Лятото идва с дъжд и ниски за сезона температури
Лятото идва с дъжд и ниски за сезона температури / dariknews.archive

Тази неделя, в 19:38 часа настъпва астрономическото лято. Продължителността на деня е 15 часа 19 минути и 32 секунди.

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта значителна облачност и валежи ще има в Западна България. В неделя ще се заоблачи в цялата страна.

На много места от запад на изток ще превали, около и след обяд - с гръмотевици. Възможни са интензивни валежи и локални градушки. Ще се усили северозападният вятър, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен.

Дневните температури ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 19 и 24 градуса. След обяд от запад валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъсва намалява.

Жеги и дъждове се редуват до края на юни

Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни. Вятърът по билата ще е умерен до - от северозапад. На 1200 м максималната температура ще е около 15 градуса, на 2000 м - 8 градуса.

По Черноморието преди обяд ще има и слънце, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса, вълнението ще е около два бала.

В понеделник, 22 юни, ще има променлива облачност, само на от отделни места, главно в южните райони, е възможно слабо и за кратко да превали. Във вторник вероятността за валежи е малка. Ще има повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg