/ dariknews.archive
Разнообразни са събитията, провеждането на които е включено в проекта на Културния календар на Община Плевен за следващата година. През 2019-а се навършват 100 години от първото професионално театрално представление в Плевен, 150 години от основаването на НЧ „Съгласие 1869” и 150 години от създаването на първия частен революционен комитет от Васил Левски в града ни.

Напредва изпълнението на проекта за изграждане на система за видеонаблюдение в Плевен

Общо 20 са предложенията, постъпили в Община Плевен за включване и финансиране в Културен календар`2019. Сред тях е проект на ръководството на Плевенска филхармония за възстановяване на Националния конкурс за млади оперни певци на името на Гена Димитрова.

Община Плевен търси легитимен представител на читалище "Развитие" в града

До момента надпреварата е имала две издания - през 2006 и 2009 г. Постъпилите предложения ще бъдат обсъдени от членовете на обществено-експертния съвет по култура в Община Плевен, след което Календарът ще бъде одобрен и от кмета на Общината г-н Георг Спартански.

Проектът после ще бъде разгледан от Постоянната комисия по култура и вероизповедания, а окончателното решение за това кои събития ще бъдат включени и какво ще е финансирането им ще вземат общинските съветници на заседание на местния парламент. 

Община Плевен напомня на собственици на стари сгради да ги ремонтират

Следващата година ще се проведат и вторите издания на фестивала за куклен театър „Шарено петле”, на Брас бенд фест „От бай Дико до „Тико, тико…”, планира се и Второто издание на международния симпозиум по скулптура.