/ БТА
Подадени са около 40 сигнала, като няма пострадали хора
Няма пострадали хора при снощната буря в Плевен.

Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен старши комисар Живко Ламбов. Той уточни, че около 40 са били сигналите на телефона за спешни случай 112, подадени заради паднали клони и дървета, скъсани проводници в следствие на бурята. Нанесени са щети по няколко автомобила. 

Силни дъждове и бури на места в страната, има поражения

Директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) комисар Станислав Атанасов подчерта, че бурята е усложнила допълнително обстановката, защото екипите на районната пожарна служба в Плевен и двата участъка към нея са били на терен, заети с гасене на полски и горски пожари.

Въпреки създадената не лека обстановка са отделени два екипа, които да реагират на сигналите за произшествия в следствие на бурята. Съдействие са оказали Общината и Областна администрация, както и Областно пътно управление и енергоразпределителното дружество. Към момента обстановката е спокойна, увери комисар Атанасов. 

Снощи след 18:00 часа в Плевен се изви силна буря с пороен дъжд. За 40 минути в града са паднали 16 литра дъжд на квадратен метър. Най-интензивният валеж е бил между 18:25 и 19:10 часа, показват данните на плевенския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология. Поривите на вятъра са достигнали до 15 метра в секунда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елина Кюркчиева, БТА