Изложба с експонати от фонда на ВИМ-Плевен откриха в Дом на Москва в София
Изложба с експонати от фонда на ВИМ-Плевен откриха в Дом на Москва в София / vim-pleven

По повод 138 години от Освобождението на България и 185 години от рождението на командира на българското опълчение генерал Николай Григориевич Столетов, в Московския културно-делови център „Дом на Москва в София" се откри изложбата „Оръжие, ордени, медали и руски униформи от времето на Руско-турската Освободителна война 1877/78 г." с експонати от фондовете на Плевенските Военноисторически музеи. Това информираха от ВИМ-Плевен.

Изложба с експонати от фонда на ВИМПлевен откриха в "Дом на Москва в София"
netinfo

Изложбата се организира със съдействието на отдел „Външноикономически и международни връзки" на Правителството на Москва. В нея са експонирани 6 мундира от казашките и артилерийски части на руската имперска армия. Представят се основните видове оръжие в руската армията, използвани през Руско-турската Освободителна война 1877/78 г." - системи „Крнка", „Бердана 1" и „Бердана 2" и картини от художествения фонд на Военноисторическите музеи.

Изложба с експонати от фонда на ВИМПлевен откриха в "Дом на Москва в София"
netinfo

Доц. д-р Милко Аспарухов представи книгата „Слава-памет", премирана като проект и отличена в Общоруски конкурс с премията „Свети Благоверни Княз Александър Невски". В мултимедийна презентация за гостите на проявата, авторът акцентира върху основните моменти от различните направления музейна дейност на Военноисторически музеи - Плевен.